London látnivalói és nevezetességei térképpel

A brit főváros az a hely, ahol két hét sem elég a turistáskodásra annyi a látnivaló és akkor is még csak a belvárosban voltunk. Budapest és London között számtalan légitársaság repülőjárata közlekedik egy nap akár többször is.

A fapados légitársaságok járatai általában a várostól kívül eső repterekre (London Luton vagy London Stansted) érkeznek, innen legalább 1 óra bejutni a belvárosba vonattal vagy reptéri buszjárattal.  

London kötelező látnivalóinak – az ingyenes múzeumokat leszámítva – elég borsos belépőjegy áraik vannak (6-9000 Ft között). Ha ezek közül több dolgot megnéznénk, mindenképp érdemes London Pass kártyát vásárolnunk.

A kombinált belépőkártyával rengeteg helyre mehetünk, választhatunk 1, 2, 3, 6 és 10 napos jegyet is és mindegyiknek van sima és tömegközlekedéssel kombinált változata is.   “London látnivalói és nevezetességei térképpel” bővebben

Liverpool és környéki fantasztikus látnivalók – vendég cikk

2013 óta élek Liverpoolban és szeretnék most egy kis kedvcsinálót írni azok számára, akik tudják, Londonon kívül más városok is vannak ezen a szigeten.

Anglia Északnyugati részén fekszik Liverpool és itt van neki ez a csodálatos folyó, Mersey. Hozzákapcsolódó települések, mint Knowsley és Sefton, valamint Mersey túl oldalán Birkenhead és Walles. “Liverpool és környéki fantasztikus látnivalók – vendég cikk” bővebben