Bécs látnivalói, nevezetességei

Az osztrák főváros könnyen megközelíthető úticél Magyarországról. Budapestről vonattal 3 óra alatt kényelmesen Bécsben lehetünk.

A monarchikus örökség miatt a budapestiek nagyon hasonló épületekkel találkozhatnak, ugyanakkor sok mindenben nagyon más is, mint a magyar főváros. Pont ez az érdekes kettősség az, ami számunkra mindig különlegessé teszi a bécsi tartózkodást.

Bécs látnivalói

Schönbrunni Kastély

A barokk császári kastély és az ahhoz tartozó kert Bécs legfőbb látványossága.

A belépő 14,20 vagy 17,50 euró attól függően, hogy az Imperial Tour-t vagy a Grand Tour-t választjuk.

A kastélytól 10 perc sétára található schönbrunni állatkert a legrégebbi a világon, 1752-ben alapították.

A belépő 18,50 euró, a Pálmaházzal és Sivatagi házzal kombinált jegy 24,50 euró.

Stephansdom

Az óváros közepén magasodik Bécs szimbóluma, a Szent István Székesegyház. Ausztria legjelentősebb gótikus épülete.

Belépő 5 euró a déli toronyba, 6 euró az északi toronyba, a déli toronyból szebb a kilátás.

Belvedere palota

A felső és alsó Belvedere épületéből álló palotakomplexum ad otthont egy kiváló galériának, amely a késő romantikától az I. világháborúig tartó időszakot öleli fel. A leghíresebb itt található remekmű Gustav Klimt a Csók című szecessziós alkotása. A két Belvedere épület között található kert ingyenesen is látogatható.

A belépő a felső Belvedere épületébe 15 euró (itt található a galéria), az alsó Belvedere épületébe 13 euró, a kombinált belépő 22 euró.

Ringstrasse

A várost védő falak lebontásával keletkezett térben alakították ki Bécs híres körútját, amely körülöleli az óvárost és gyönyörű épületeket sorakoztat fel, mint a Parlament, a Városháza, vagy az Operaház. Az óvárossal együtt az UNESCO a Világörökség részeként tartja számon.

A Ringstrasset gyalog, metróval, kerékpárral vagy a villamosokkal is bejárhatjuk. Érdemes este is visszatérni, amikor a gyönyörű épületek fényárban fürdeni.

Hofburg

A császári palota épületkomplexumában találjuk a Sisi múzeumot, a császári lakosztályokat vagy a kincstárat, ahol a Habsburgok ékszer- és koronagyűjteményét őrzik.

A komplexum bejárása több nap sem elég, mivel 18 épületrész, 19 udvar és csaknem 1600 helyiség, rengeteg folyosó és lépcsőház várja a látogatókat. Káprázatos gyűjtemények sora látogatható, bár meglehetősen borsos áron válthatunk belépőjegyeket.

Amennyiben idő és/vagy pénzszűkében vagyunk, akkor is megéri átsétálni a palotakomplexumon a Michaelerplatz-tól a Heldenplatz-ig.

Naschmarkt

A legismertebb bécsi piac hangulata magával ragadó és önmagában is turistalátványosság. Itt akkor is érdemes forgolódni, ha éppen nem vérvörös perzsa gránátalmára éheztünk meg, vagy nem a Karibi-szigetekről érkező zöldségbanánra van szükségünk.

A 120 stand színes gasztronómiai kínálatról gondoskodik, így a bécsitől az indiaiig, a vietnámitól az olaszig szinten minden konyha remekeit megkóstolhatjuk.

Bécs látnivalói térképen


Összefoglalás

Bécs sokakat elbűvöl a birodalmi múltjával, a barokk építészetével, amelyet Mozart és Strauss zenei öröksége kísér. A város ugyanakkor nagyon modern és nemzetközi. Az osztrák főváros nem annyira nagy, így a legtöbb látnivaló gyalogtávolságra van egymástól, így alapos tervezéssel sok minden hamar bejárható.

Fontos vonzereje Bécsnek, hogy már hosszú évek óta a különböző felmérések mindig a legélhetőbb városok között említik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük