Bécsi program ajánlások rossz idő esetére

Bécsi Szépművészeti Múzeum

A Bécsi Szépművészeti Múzeum a világ egyik legnagyobb gyűjteményével rendelkezik. A tárlat rendelkezik egyiptomi és közel-keleti, ókori görög és római gyűjteménnyel, szobor kollekcióval, valamint érmegyűjtemény.

A galériában olyan híres németalföldi és dél-európai festők munkáit láthatjuk, mint Caravaggio Dávid Góliát fejével, Raffael Madonna a zöldben, Vermeer A festőművészet műveit vagy Rembrandt, Rubens, Dürer képeit.

Belépő és nyitvatartási idő itt található: wien.info

Természettudományi Múzeum

A Szépművészeti Múzeummal szemben a Mária Terézia téren található Természettudományi Múzeum 20 millió kiállítási tárgyával a világ egyik legnagyobb gyűjteménye. A tárlat részét képezi állattani, geológiai és paleontológiai, ásvány- és kőzettani és őstörténeti gyűjtemény. Itt található a híres Willendorfi vénusz is.

Belépő és nyitvatartási idő itt található: wien.info

Tenger háza (Haus des Meeres)

Az eredetileg légvédelmi toronyként funkcionáló épület 10 emeletén találjuk Ausztria legnagyobb akváriumát. Az akváriumokban számtalan cápafajt, tengeri teknősöket és halakat láthatunk. A terráriumokban számtalan hüllő-, kétéltű- és ízeltlábú fajjal találkozhatunk.

A 11. emeleti kávézóból pazar kilátás nyílik Bécsre.

Belépő és nyitvatartási idő itt található:  wien.info

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük