Fapadosok poggyász szabályzatai

Milyen és hány darab poggyászt vihetek magammal, mi van benne az árban, milyen poggyászt kell mindenképpen feladnom?

Megannyi kérdés, amelyek kapcsán nehéz tisztán látni, mert ahány légitársaság annyi szabály, amelyek ráadásul folyamatosan változnak.

Alapos nyaralás tervezéssel kordában tarthatod a költségeidet és felhőtlenül élvezheted a nyaralást “számolgatás” nélkül.

Update: 2018-ban több új poggyász szabály lépett életbe, amelyeket az adott fapados légitársaság weboldalán ellenőrizz!!

A poggyászra vonatkozó szabály egy nagyon fontos része a légitársaságok utazási feltételeinek és komolyan befolyásolhatja a pénztárcánkat is, ha nem tájékozódunk alaposan. Így, amikor a repülőjegyeket böngésszük, az árak mellett mindig vegyük figyelembe, hogy az adott jeggyel milyen csomagolási lehetőségünk adódik.

A három legjelentősebb Budapestről is közlekedő fapados légitársaság szabályzatait hasonlítja össze az alábbi két táblázat, hogy ne kelljen egyesével végigolvasnod a cégek honlapjait.

Az összehasonlító táblázatokat használhatod repülőjegy vásárlásod előtt, vagy akár csomagolás közben is. Érdemes az utazás előtt ezekre a korlátokra felkészülni, ellenkező esetben minden egyes plusz kiló váratlan költséget jelenthet, amikor a repülőtér check-in pultjainál bejelentkezünk a járatunkra.

 

Mind a három légitársaság vonatkozásában fontos kiegészítés a fedélzetre magunkkal vihető kézipoggyászok kapcsán, hogy általában az első 80-90 utas viheti fel a kézipoggyászt a fedélzetre (ugyanis a felső tárolók kapacitása ennyit bír el), a többiekét el szokták venni a beszállás előtt, berakják a gépbe és csak az út végén lehet visszakapni.

Ami szintén fontos, hogy az általában a mérethatáron mozgó csomagokra, bőröndökre szokott vonatkozni, ha egy kisebb kézipoggyásszal, pl. egy hátizsákkal utazunk, ami elfér akár a lábunknál is, azt nem szokták elvenni, akkor sem ha az utolsók között szállunk fel a gépre.

A RyanAir-nél amennyiben valaki elsőbbségi beszállás szolgáltatást vagy Plus/Flexi Plus jegyet vásárolt, akkor az garanciát jelent arra, hogy mind a max. 55 cm x 40 cm x 20 cm és 10 kg súlyú, mind a max. 35 cm x 20 cm x 20 cm méretű kistáska felvihető az utastérbe.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük