Róma látnivalók és érdekességek, térképpel – mbPhoto vendég cikk

Május elején gondoltam egyet és elkezdtem böngészni a Google Flights-on a járatokat.  Júniusban van a házassági évfordulónk, ennek ellenére nem kerestem semmi komolyat, olyan úticélt kerestem, ami max. 2-4 napba kényelmesen belefér és nem túl drága.

Így akadtam rá Rómára. A Wizzair járata volt a legolcsóbb, egészen pontosan 20 800 forint volt fejenként a jegy június közepére.

A biztosítást is egyből megkötöttük (az ördög sosem alszik…), az kettőnkre 6300 forint volt.

“Róma látnivalók és érdekességek, térképpel – mbPhoto vendég cikk” bővebben

Firenze érdekességek és látnivalók térképen

A 350 ezer fős várost évente kb. 16 millió turista keresi fel, akik élvezni akarják a reneszánsz szülőhelye által nyújtott művészeti értékeket, a szűk macskaköves utcákat, a gyertyafényben úszó kápolnákat valamint a toszkán konyhát és tájat. Firenze az UNESCO Világörökség részeként nyilvántartott belváros kis sétával bejárható, hiszen minden fontosabb látványosság kb. 2 km-es sugarú körben helyezkedik el.

Firenze látnivalók

Egy olyan szép és történelmi örökséggel rendelkező városban, mint Firenze nincs abban semmi szégyellnivaló, ha valaki a turisztikai látványosságokat akarja megnézni. Ezt segítendő áll itt egy lista a legnépszerűbb turistacélpontokról.

“Firenze érdekességek és látnivalók térképen” bővebben

Egy napos kirándulások Toszkánában Firenzéből

Firenzei tartózkodás egyik előnye a város központi fekvése, amelynek köszönhetően a klasszikus toszkán táj és annak lenyűgöző városai könnyen bejárhatóak.

Pisa

Firenzéből egy órás vonatúttal érhetjük el a ferde tornyáról híres Pisa városát. A kisváros Olaszország egyik legrégebbi települése. Az Arno folyó két partján elterülő Pisa látnivalóit, amelyek mind a Dóm téren tömörülnek össze, egy nap alatt is meg tudjuk nézni. “Egy napos kirándulások Toszkánában Firenzéből” bővebben