Portugália érdekességek egy magyar idegenvezető szemével

Az idegenvezetős túrákról sokaknak a kötöttségek, a néha unalmas(abb), kötelező látnivalók jutnak eszükbe. Minden kirándulással eltöltött percet a csoport menetrendjéhez kell igazítani – az általános tapasztalat ez.

Ilyenkor kevesebb idő jut az önálló felfedezésekre. Sokszor a temérdek történelmi és kulturális tudnivaló, amit a hely egy-egy látványosságánál hallunk egyik fülünkön be megy, majd a másikon ki.

Általában túl sok az információ, ami hirtelen ránk zúdul, és nem minden idegenvezető képes azokat érdekfeszítően is átadni.

Pedig az idegenvezetős túrák is lehetnek éppoly szórakoztatóak és lazák, mintha csak magunk vennénk nyakunkba a várost.

Ráadásul egy idegenvezető segíthet a helyiekkel való kommunikációban. Olyan plusz tudás, extra érdekességek birtokában lehet, melyeket a legrészletesebb útikönyv sem tud pótolni.

Az viszont biztos, hogy stílusukban teljesen különbözőek egymástól az idegenvezetők: vannak azok, akik inkább a „nagy könyvben” megírt, szigorúan tényszerű információközlés hívei, míg mások közvetlenebbek és szeretnek (és tudnak is) anekdotázni.

Ők azok, akik vicces történeteket is tudnak mesélni a szórakoztatásunkra.

Egy jó idegenvezető fel tudja mérni, hogy az éppen aktuális csoport mire fogékonyabb és azon a hangon tud szólni hozzájuk, amire vevők.

Egy portugál-magyar idegenvezető és csapata

A „mi szemüvegünkön” keresztül már olvashattatok a blogon Portugália meseszép látnivalóiról, most pedig egy magyar-portugál idegenvezető munkáját mutatnánk be röviden.

Ők nagy segítségetekre lehetnek, ha a közeljövőben ide készülnétek.

Krisztina régóta él ebben a csodás országban. Ahogy az a weboldalán is olvasható a bemutatkozójában, az évek hosszú sora alatt kialakult egy portugál-magyar ének, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy hitelesen bemutassa ezt a turisták körében igen népszerű helyet.

Mellé csatlakoztak még hasonló érdeklődésű, Portugália iránt rajongó magyarok, akik éppen amiatt, mert az év 365 napjában itt élnek, más szemmel tudják bemutatni az Ibériai-félsziget délnyugati részén fekvő vidéket.

Ha nincs ötleted, ők összeállítják az útitervedet is

A jó hír az, hogy amellett, hogy konkrét úti célokkal is lehet fordulni hozzájuk. Ha bizonytalan lennél, hogy mit érdemes megnézned, hova érdemes elmenned Portugáliában, akkor kérheted egy komplett útiterv elkészítését is a csapattól.

Már 2 főnek is szerveznek gyalogos félnapos vagy teljes napos túrákat, illetve 4 főnek (családoknak), ezeknek fix díjuk van. Az autós kirándulásokat a megtett kilométerek szerint számolják el, míg nagyobb csoportok kisbuszra szállhatnak és így járhatják be Portugália csodálatos vidékeit.

Legyen az úti célod Lisszabon, Porto, Madeira, Közép-Portugália, Algarve vagy az Azori-szigetek a magyar utaskísérők biztosan olyan szemmel láttatják majd ezeket a helyeket, ahogy egy útikönyv sem.

Kérheted továbbá tolmácsolásban, üzleti, kulturális és családi rendezvényszervezésben is a segítségüket.

Ha írsz nekik a magyarutaskisero(kukac)gmail.com e-mail címre tedd.

Lisszabon a közkedvelt úti cél

Mivel a legtöbb turista a portugál főváros iránt érdeklődik, ezért, itt fél- és egész napos városnézéseket is szervez a csapat.

Különböző tematikákon elindulva ismerkedhetnek meg az utazók Portugália nevezetességeivel, történelmével, hagyományaival és gasztronómiájával.

Van általános városnézés, ahol a legfőbb látnivalókat keresik fel, fádó túra, ahol többek között megnézik a híres Maria Severa fádó énekesnő házát.

Befizethetünk egy félnapos kirándulásra az Alfama negyedbe, ami Lisszabon legrégebbi része és ahol az óváros szűk sikátoraiban sétálhatunk magyar idegenvezetők kalauzolásában.

Mindenkinek kellemes időtöltést és jó szórakozást kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük