Mi a teendő, ha nem érkezett meg a poggyászom?

Egy várva várt és jól megtervezett nyaralást már az elején elronthat, ha velünk ellentétben a csomagunk nem érkezett meg a repülőtérre.

Fontos először is tisztázni, hogy az egyre fejlettebb technológiának köszönhetően ez a kellemetlen helyzet valójában egyre ritkábban fordul elő.

Ha nem érkezett meg a poggyászunk, ez nem jelenti azt, hogy ténylegesen is elveszett olyan értelemben, hogy soha többet nem látjuk.

“Mi a teendő, ha nem érkezett meg a poggyászom?” bővebben

Szabad terhesen repülni? Mire kell figyelni?

Gyakori kérdés, hogy várandós kismamák felülhetnek-e a repülőre, és ha igen, a terhesség melyik időszakában mire érdemes figyelni? Mi a légitársaságok protokollja várandós utasok esetére?

Általánosságban az a válasz adható, hogy egészséges anyák egészséges terhességeinél tudomásul véve és betartva a megfelelő korlátozásokat, óvintézkedéseket nyugodtan lehet repülni. Amennyiben problémamentes a terhesség, semmi akadálya a repülésnek terhesség alatt. “Szabad terhesen repülni? Mire kell figyelni?” bővebben

Repülőjegy névváltoztatási kisokos

Mindannyian kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor nevet kell módosítanunk a már megvásárolt repülőjegyen. A névváltoztatásnak légitársaságonként eltérő a szabályzata és költsége. A bejegyzésben a Budapestről induló három legnépszerűbb fapados légitársaság 2018-ban érvényes eljárásait mutatjuk be. “Repülőjegy névváltoztatási kisokos” bővebben

Fapadosok poggyász szabályzatai

Milyen és hány darab poggyászt vihetek magammal, mi van benne az árban, milyen poggyászt kell mindenképpen feladnom?

Megannyi kérdés, amelyek kapcsán nehéz tisztán látni, mert ahány légitársaság annyi szabály, amelyek ráadásul folyamatosan változnak.

Alapos nyaralás tervezéssel kordában tarthatod a költségeidet és felhőtlenül élvezheted a nyaralást “számolgatás” nélkül.

Update: 2018-ban több új poggyász szabály lépett életbe, amelyeket az adott fapados légitársaság weboldalán ellenőrizz!! “Fapadosok poggyász szabályzatai” bővebben

Mire figyeljünk kisgyerekkel való repüléskor?

Ha kisgyerekkel repülünk több olyan dolog is van, amivel kapcsolatban előre kell terveznünk, illetve az utazás során különös figyelmet kell rá fordítanunk. Míg korábban az olcsó nyaralások és repülőjegyek iránti lelkesedésünkben könnyedén túltettük magunkat egy reptéren töltött éjszakán, most az ár mellett az is számítani kezd, hogy milyen társasággal, hány átszállással, és milyen napszakban indulunk el.

Az alábbiakban szedtük össze a legfontosabb információkat és szempontokat, amelyekkel érdemes tisztában lenni, ha kisgyerekkel szeretnénk repülni. “Mire figyeljünk kisgyerekkel való repüléskor?” bővebben