Top 6 kihagyhatatlan látnivaló Varsóban

Varsó, Lengyelország fővárosa rengeteg történelmi látnivalóval várja a turistákat. Kávézók, szórakozóhelyek és események végeláthatatlan sorozata egy felejthetetlen kirándulást garantál minden érdeklődő számára.

Ami a legjobb az egészben, hogy egy olyan városról beszélünk, amely rengeteg lehetőséget kínál potom pénzért. Lengyelország egyike az olcsóbb európai országoknak, ráadásul a helybéliek is nagyon barátságosak.

Ezt a cikket azoknak ajánljuk, akik egy kis útmutatásra szorulnak, mint újdonsült varsói turisták. Mielőtt rátérünk a látnivalókra, megmutatjuk, mi az a 3 alapvető dolog, amit minden látogatónak tudnia kell:

  • Varsóban a lengyel nyelv a legelterjedtebb, de az idősebb rétegen kívül szinte mindenki rendelkezik alap szintű angol nyelvtudással. Mivel már minden helyi megszokta a turistákat, ezért akár szóval, akár mutogatással gyorsan megtalálják a közös hangot.
  • Lengyelország fő pénzneme a zloty – avagy “zlotyi” – míg váltópénzneme a grosz. Tehát 1 zloty felváltható 100 grosz-ra. Ha az értékét nézzük, 1 zloty körülbelül negyed eurót ér. Kattints ide és nézd meg a jelenlegi árfolyamot euró és zloty között.
  • Varsóban mindenhova könnyen és olcsón el lehet jutni tömegközlekedéssel. Az összes látnivalóhoz el tudsz jutni, ha bekapcsolod a GPS-t, és felülsz a megfelelő buszra vagy villamosra. A jegyrendszer is a turistáknak kedvez a 3 napos és hétvégi menetjegyek árusításával. Itt találhatod meg a varsói menetjegyek teljes listáját.

Most pedig következzenek a látnivalók! Megmutatjuk neked azt az 6 helyet, amit szerintünk minden turistának meg kell látogatnia Varsóban. A város rengeteg szórakozási lehetőséget kínál fiataloknak és idősebbeknek egyaránt.

Akkor hát lássuk, mit kínál ez a nagy város az őt látogató turisták számára!

1. Egy Hosszú Séta a Lazienki Parkban

Egyből bele is vághatunk a közepébe a város legnagyobb parkjával. A Lazienki Parkban főleg szobrokat és villákat fogsz látni a fákon kívül. A park környezete egyfajta királyi hangulatot idéz, ami nem véletlen.

A Lazienki Parkot a 17. században hozták létre azért, hogy a királyi családnak legyen hol fürdőznie. A végeredmény egy gyönyörűen kiépített park lett, amit ma bárki megcsodálhat. Megnézheted Diana templomát, a Myslewicki palotát és magát a Lazienki palotát.

Az utóbbira jellemző a Palota a vízen elnevezés, mivel egy szigeten helyezkedik el. A Lazienki park egy óriási területet felölelő park, ahol egy egész napos kirándulás vár rád. A Lazienki palotánál lehetőség van sétacsónakázásra is, ami egy tökéletes lehetőség arra az esetre, ha megpihennél egy hosszú séta után.

Weboldal: https://www.lazienki-krolewskie.pl/en

2. Varsó Óvárosának Felfedezése

A következő népszerű turistalátványosság a varsói Óváros. Ahogy a neve is mutatja, ez a város legrégebbi része. A második világháború során óriási károk keletkeztek benne, de azóta renoválták és most megint egy bámulatos részét alkotja Varsónak.

Ami az Óvárost igazán népszerűvé teszi a turisták körében az az épületek architektúrája. A sok séta és fényképezkedés után érdemes beülni az egyik kávézóba vagy étterembe. Ezekből több tucatnyi megtalálható az Óváros területén, lehetőséget nyújtva a kirándulóknak, hogy kipróbálják a helyi ízeket.

Igencsak népszerű a Megfigyelő terasz, ahonnan be lehet látni az egész várost. A belépő olcsó, a hely pedig tökéletes Varsó fényképezéséhez madártávlatból.

3. A Város Fölé Tornyosuló Kultúra és Tudomány Palotája

Ezt az épületet már önmagában érdekessé teszi, hogy a legnagyobb épületnek számít Varsóban. A Kultúra és Tudomány palotája már kilométerekről felkelti a turisták érdeklődését. Maga az épület nem túl régi, de annál nagyobb jelentőségű.

1955-ben készült az egykori Szovjetunió jóvoltából. Az épületet Lengyelország ajándékként kapta és azóta is az egyik fő turistalátványosságnak számít. A Kultúra és Tudomány palotája különféle érdekességekkel, szórakozási lehetőségekkel várja látogatóit.

Színház, mozi, múzeum, könyvtár és sport klub is megtalálható bent. Ezen kívül a nézelődőknek lehetőségük van felmenni a toronyba és onnan szemügyre venni a várost. Felejthetetlen élmény.

Weboldal: http://www.pkin.pl/eng

4. A Lengyel Uralkodók Királyi Kastélya

Ha akarod tudni, hogyan éltek a lengyel uralkodók, akkor feltétlenül meg kell látogatnod a Királyi Kastélyt. Készülj fel egy időutazásra a 14-ik századba, ugyanis ezt a palotát még akkor építették. Annak ellenére, hogy súlyos károkat szenvedett a második világháború során, a hely most is ugyanúgy néz ki, mint az uralkodók idején.

A renoválás bámulatosan sikerült és úgy tűnik, mintha az összes szoba és csarnok érintetlenül állna évszázadok óta. Aranyozott bútorok, részletesen kidolgozott szobrok és lélegzetelállító festmények sorozata díszíti a helyiségeket.

A Királyi Kastély gyakorlatilag egy óriási múzeum, ami betekintést nyújt a lengyel uralkodók mindennapi életébe.

Weboldal: https://www.zamek-krolewski.pl/en

5. Buli a Level 27 Klubban

Varsó élménydús felfedezése után nem árt kiengedni a gőzt a város szórakozóhelyeinek egyikében. A sok történelmi helyszín és múzeum mellett rengeteg fiatal és élénk éjszakai élet jellemzi a belvárost. Ha szórakozóhelyekről van szó, az egyik legjobb választás a Level 27 klub.

Ahogy a neve is utal rá, a klub a 27-ik emeleten van, ami egyben az épület legteteje is. Jobbnál jobb DJ-k és minőségi koktélok garantálják, hogy mindenki jól érezze magát egy-egy Level 27 bulin. Persze egy épület tetején fekvő stílusos klubban szórakozni nem épp olcsó mulatság, de egy próbát mindenféleképp megér.

A Level 27 klub egyben a harmadik olyan hely Varsóban, ahonnan megszemlélheted a várost felülnézetből. Ha kíváncsi vagy a közelgő eseményekre, látogasd meg a Level 27 Facebook oldalát és nézd meg a legutóbbi posztokat.

6. Történelemóra a Varsói Felkelés Múzeumában

Ezen a ponton már biztosan rájöttél, hogy Varsó óriási károkat szenvedett a második világháborúban. A Varsói Felkelés Múzeumában végre fény derülhet rá, hogyan is történt mindez. 30 zloty fejében megnézheted a fegyvereket, járműveket és egyenruhákat, amiket használtak a háborúban.

Ebben a múzeumban könnyű elveszni segítség nélkül. Az útmutatást okosan megoldották a bejáratnál árusított útmutató hangfelvétellel, ami szintén nem drága. Személyes tárgyak és propagandaposzterek is részei a gyűjteménynek a bombázás idejéből.

A legjobb az egészben, hogy mindenhez van angol leírás, így a látogatók egyben egy kis történelemórában is részesülhetnek.

Weboldal: https://www.1944.pl/en

Cikk forrása: Top6 Things to Experience in Warsaw, Poland

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük